ΛΥΚΟΦΩΣ

Η εταιρεία Λυκόφως δραστηριοποιείται στο χώρο του θεάτρου από το 2006 με πολλές και επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις, αλλά και σημαντικά θεατρικά γεγονότα. Πρώτη της παραγωγή το FESTEN (σκην. Αλίκη Δανέζη-Κνούτσεν) στο θέατρο Θησείον, η οποία απασχόλησε θετικά το κοινό και την κριτική.
Τα επόμενα 5 χρόνια συνέχισε την δραστηριότητά της με παραστάσεις και πολιτιστικές ενέργειες στο Θέατρο Χώρα στην Κυψέλη, όπου πραγματοποίησε μεταξύ άλλων: εφηβικό θέατρο (από το 2008), παραστάσεις για παιδιά προσχολικής ηλικίας (Ιρίνα Μπόικο – 2009), διαγωνισμό θεατρικού έργου μεταναστών και αναλόγιο (2008-2009), νεανικά θεατρικά φεστιβάλ (Bob Theater Festival 2007-2010, 24 Hour Plays – 2010, 2012), εκπαιδευτικά σεμινάρια (2007-2009), καθώς και παραστάσεις νέων αλλά και καταξιωμένων Ελλήνων συγγραφέων και σκηνοθετών (Σίμος Κακάλας, Αλέξης Σταμάτης, Έκτορας Λυγίζος, Δημήτρης Καραντζάς, Γιώργος Παλούμπης, Γιώργος Νανούρης, Γρηγόρης Χατζάκης, Θ. Μοσχόπουλος κ.α.), που αγαπήθηκαν από το κοινό και απασχόλησαν τους κριτικούς.
Επίσης παρείχε στέγη σε νέες θεατρικές ομάδες για πρόβες και παραστάσεις. Τελευταίες σημαντικές παραστάσεις της είναι τα: Όταν έκλαψε ο Νίτσε του Ι.Γιάλομ (σκην. Α Καραζήσης, Γ. Χατζόπουλος) στο Θέατρο Θησείον και Αρχιμάστορας Σόλνες του Χ. Ίψεν (σκην. Γ.Χουβαρδάς) στον Ελληνικό κόσμο, το θεατρικό έργο του Αλμπερτ Όστερμάιερ που βασίζεται στην πολυβραβευμένη γερμανική ταινία του Φλόριαν Χένκελ Φον Ντόνερσμαρκ Οι ζωές των άλλων (σκην. Αλίκη Δανέζη-Κνούτσεν) στο θέατρο Θησείον «Ο Θείος Βάνιας» του Α. Τσέχωφ(σκην. Λίλυ Μελεμέ) στο θέατρο Χορν, ενώ μεγάλη επιτυχία σημείωσε και η Αντιγόνη του Σοφοκλή (σκην. Ν. Τριανταφύλλη) στο αίθριο του μουσείου Μπενάκη, σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.
Η εταιρεία Λυκόφως έχει διοργανώσει το φεστιβάλ πολιτισμών, (Έργο 1.4.α/11) στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος 2011 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών, και διεκπεραίωσε την εκτέλεση παραγωγής στις παραστάσεις Το ατλαζένιο γοβάκι  του Κλοντέλ (σκην. Έφη Θεοδώρου), Μετατόπιση προς το ερυθρό του Γιάννη Μαυριτσάκη (σκην. Θάνος Παπακωνσταντίνου), Ιδομενέας του Ρόλαντ Σίμελπφένιχ (σκην. Κατερίνα Ευαγγελάτου) στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών 2014.  Επίσης, είχε την εκτέλεση παραγωγής της παράστασης Παράνομα φιλιά-κόκκινα φανάρια σε διασκευή-σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στη σεζόν 2014-2015.
Για το καλοκαίρι του 2015 είχε αναλάβει την εκτέλεση παραγωγής των παραστάσεων Ρήσος του Ευριπίδη(σκην. Κατερίνα Ευαγγελάτου), Ιούλιος Καίσαρας του Σαίξπηρ (σκην. Τσέζαρις Γκραουζίνις) και Τυφλοί του Μέτερλινκ (σκην. Ζωή Χατζηαντωνίου) στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών 2015.
Το φθινόπωρο του 2015 ανέλαβε το Phone Home , το οποίο είναι ένα ευρωπαϊκό θεατρικό project που έχει στόχο να καθιερώσει μια νέα μορφή δημιουργικής συνεργασίας και πολιτιστικής ανταλλαγής, συνδυάζοντας την παραγωγική εργασία θεατρικών κοινοτήτων, την καλλιτεχνική διάδραση μέσω νέων τεχνολογιών και την αυθεντική συμμετοχή του κοινού.Το Phone Home σχεδιάστηκε από κοινού από τους θεατρικούς οργανισμούς Highway Productions – Λυκόφως (Ελλάδα), Pathos nchen (Γερμανία) και Upstart Theatre (Αγγλία) και η δράση του θα καταλήξει τον Οκτώβριο του 2016 σε μια ταυτόχρονη μέσω skype παράσταση που θα αντλεί έμπνευση από πραγματικές ιστορίες μεταναστών και προσφύγων και θα παρουσιαστεί για περιορισμένες βραδιές σε Αθήνα, Βερολίνο και Λονδίνο την ίδια στιγμή, σε ανοιχτή καλλιτεχνική επί σκηνής συνέργεια.