Δημοσιεύτηκε στη lifo.gr
29/10/2018
Στη λίστα των 11 παραστάσεων οι οποίες θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον του κοινού τους επόμενους μήνες, βρίσκονται δύο από τις παραγωγές της Λυκόφως σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Βόυτσεκ

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου, μετά τη μεγάλη επιτυχία του Φάουστ (2015-2016), επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σκηνοθετώντας το αριστούργημα του Γκέοργκ Μπύχνερ, Βόυτσεκ, με έναν δυναμικό θίασο 10 ηθοποιών. Στον ομώνυμο ρόλο ο Γιώργος Γάλλος.
Ο Βόυτσεκ είναι ένα έργο-φαινόμενο. Γράφτηκε το 1836/7 από έναν Γερμανό συγγραφέα 23 ετών, ο οποίος πέθανε πριν προλάβει να το ολοκληρώσει. Και όμως το ποιητικό αυτό αριστούργημα επηρέασε σχεδόν ολόκληρη τη μετέπειτα δραματουργία, από τους εξπρεσιονιστές και τον Μπρεχτ μέχρι τον Μπέκετ, και από τον Γκόρκι μέχρι τον Κολτές και τη Σάρα Κέιν.
Μετάφραση: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος
Νέα δραματουργική επεξεργασία-σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάτου
Ερμηνεύουν: Γιώργος Γάλλος, Έλενα Μαυρίδου, Χάρης Χαραλάμπους, Σωτήρης Τσακομίδης, Λευτέρης Πολυχρόνης, Γιώργος Ζυγούρης, Μιχάλης Μιχαλακίδης κ.ά.
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς, 210 4143 310
Πρεμιέρα: 22/2/19
Μια συμπαραγωγή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με τη εταιρεία ΛΥΚΟΦΩΣ

 

Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

Η κωμωδία των παρεξηγήσεων

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε πέρσι στην Επίδαυρο με την Άλκηστη του Ευριπίδη, καθώς και φέτος με την όπερα Ζ στην Εθνική Λυρική Σκηνή, η Κατερίνα Ευαγγελάτου επανέρχεται, σκηνοθετώντας για πρώτη φορά έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.
Η Κωμωδία των Παρεξηγήσεων, νεανικό έργο του μεγάλου ποιητή, ξεκινά όταν δύο ζευγάρια πανομοιότυπων διδύμων που είχαν χωριστεί στη γέννα βρίσκονται ξαφνικά στην ίδια πόλη, χωρίς να το γνωρίζουν. Μέσα σε αυτή την αλλόκοτη συνθήκη εκτυλίσσεται μια ιλιγγιώδης φάρσα, στην οποία κυριαρχούν η πλάνη και οι αλλεπάλληλες παρεξηγήσεις, καθώς τα πρόσωπα διασταυρώνονται.
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάτου
Διανομή: Νίκος Κουρής, Ορφέας Αυγουστίδης, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Αμαλία Νίνου, Ερρίκος Μηλιάρης, Νίκος Πυροκάκος, Γιώργος Νούσης, Βαλάντης Φράγκος, Στέλιος Παυλόπουλος, Ελίζα Σκολίδη, Πάνος Ζυγούρος, Μαριάμ Ρουχάτζε
Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, Προφήτη Δανιήλ 3-5 & Πλαταιών, Κεραμεικός, 211 0132002-5
Πρεμιέρα: 9/11/18
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετ.-Παρ. 21:00